Preventass b.v. Veenendaal Bootverzekering

Bootverzekering

Preventass b.v. Veenendaal Bootverzekering

Bootverzekering

Sloep, motorkruiser of zeiljacht, uw boot staat voor genieten, ongeacht het type. Om ervoor te zorgen dat u onbezorgd kunt blijven genieten, is het belangrijk om een goede bootverzekering af te sluiten. Als u met uw boot door een aanvaring schade veroorzaakt, kunt u aansprakelijk worden gesteld. Dat, en natuurlijk andere risico’s, wilt u goed verzekeren. Met onze bootverzekering is dat geen enkel probleem. U krijgt maatwerk van hoge kwaliteit, tegen een scherpe premie.

Voordelen

 • No-claim korting tot 40%
 • Korting bij extra eigen risico
 • Vrije keuze in te verzekeren vaargebied
 • Inboedel tot maximaal € 35.000,- Gratis meeverzekerd bij allrisk dekking
 • Eigen gebrek mee te verzekeren
 • Vaste waardedekking

Dekking

Om uw boot goed te verzekeren, kunt u kiezen uit verschillende dekkingen:

 • WA: De basisdekking waarbij wettelijke aansprakelijkheid(schade die u met uw boot aan een ander toebrengt) gedekt is tot € 2.500.000,- per gebeurtenis.
 • WA+brand: Naast aansprakelijkheid en hulpverlening is uw boot hiermee ook verzekerd tegen brandschade, veroorzaakt door brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag.
 • WA+diefstal: Naast aansprakelijkheid en hulpverlening bent u hiermee ook verzekerd tegen verlies door diefstal, (in)braak, verduistering, joy-varen en vermissing.
 • WA+brand+diefstal: Naast aansprakelijkheid en hulpverlening bent u hiermee ook verzekerd tegen brandschade, veroorzaakt door brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag, en tegen verlies door diefstal, (in)braak, verduistering, joy-varen en vermissing.
 • WA/Casco:Hiermee bent u naast aansprakelijkheid en hulpverlening, brand en diefstal ook verzekerd tegen alle andere van buitenaf komende schade, zoals weersomstandigheden, aanvaringen enzovoort. Ook schade door eigen fouten en de gevolgen van een eigen gebrek van de boot is gedekt.
 • WA/Casco +:Hiermee heeft u de meest complete dekking. WA/ Casco + gaat net een stapje verder door ook de herstelkosten van een eigen gebrek aan de boot en de motor te dekken.

Welke dekking u ook kiest, hulpverlening is altijd inbegrepen. Deze bestaat o.a. uit het toezenden van onderdelen, het eventuele vervoer van personen naar een adres in Nederland en het inzetten van een vervangende schipper. De hulpverlening wordt verleend door de Europese Hulplijn, die dag en nacht bereikbaar is.

Natuurlijk is het ook mogelijk uw basisdekking uit te breiden met een aanvullende dekking. U kunt kiezen uit de volgende uitbreidingen:

 • Ongevallendekking:De Bootverzekering kan worden uitgebreid met een ongevallendekking. Met deze uitbreiding hebben de verzekerde opvarenden recht op een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.
 • Rechtsbijstand:Wij bieden u een complete rechtsbijstand voor alles wat speelt rond het bezit en gebruik van uw boot (o.a. verhaals-, straf- en contractsrechtsbijstand)
 • Volgboot:Een volgboot (t/m 10pk) wordt tegen dezelfde risico’s verzekerd als de hoofdboot en kan tot € 5.000,- gratis meeverzekerd worden. Schade aan de volgboot heeft geen invloed op de no-claimkorting.
 • Boottrailer:De fabrieksgebouwde boottrailer kan worden meeverzekerd als de boot bij ons op de dekking WA/Casco of WA/Casco+ is verzekerd. De dekking omvat: brand, ontploffing, blikseminslag, diefstal, vermissing en ander van buiten komend onheil.
 • Verhuur:Bij de dekkingen Casco en Casco+ is het risico van particulier verhuur mee te verzekeren.
 • Aanbouw:Bij de dekking Casco en Casco+ is het risico van aanbouw in eigen beheer mee te verzekeren.
 • Nieuwwaarde dekking: Voor nieuwe werfgebouwde boten geldt de eerste 12 maanden een dekking op basis van de nieuwwaarde. Tegen een premietoeslag van 5% is het mogelijk dit uit te breiden tot 36 maanden. In dat geval wordt er tot maximaal 110% van het verzekerde bedrag uitgekeerd. Deze uitbreiding is uitsluitend mogelijk als de aanvrager ook de eerste eigenaar is.
 • Vaste waarde dekking: Een werfgebouwde boot met een waarde vanaf € 25.000,- kan tegen een premietoeslag van 2,5% gedurende een periode van 36 maanden op basis van vaste waarde worden verzekerd. Verzekeraar en verzekerde komen gezamenlijk de vaste waarde overeen.

 

Vaargebied
Onze bootverzekering is van kracht in een heel groot vaargebied. U bent overal in Europa verzekerd, het hele jaar door en op alle rivieren en binnenwateren, inclusief 15 zeemijl uit de kust van alle Europese landen. Wilt u alleen dekking voor de Nederlandse wateren (incl. 5 zeemijl uit de kust), dan ontvangt u 10% premiekorting.

Voor zeewaardige boten is het mogelijk om het standaard vaargebied zonder toeslag uit te breiden met de optie Zeevaart. Hiermee bent u verzekerd binnen het gebied dat wordt begrensd door 63 ° N.B., 25 ° O.L., 15 ° W.L. en 45 ° N.B. Deze aanvullende dekking geldt van 1 april tot 1 november.

Wilt u een nog groter gebied, kies dan voor de optie Zeevaart+. De dekking geldt dan voor het gebied dat wordt begrensd door 63 ° N.B., 30 ° O.L., 15 ° W.L. en 35 ° N.B. Deze aanvullende dekking geldt ook van 1 april tot 1 november.

Benodigde Italië-certificaten en Internationale verzekeringscertificaten worden op verzoek gratis verstrekt.

Ligplaats
De boot dient een vaste ligplaats te hebben in Nederland. Voor boten met een vaste ligplaats buiten Nederland kunt u de premie en voorwaarden bij ons opvragen.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn een aantal situaties die niet onder de dekking van onze bootverzekering vallen. Wij hebben een aantal situaties voor u opgesomd.

Wij bieden onder meer geen dekking bij schade:

 • Veroorzaakt terwijl de boot verhuurd is of zakelijk wordt gebruikt
 • Veroorzaakt terwijl met de boot wordt deelgenomen aan wedstrijden op zee
 • Toegebracht aan verzekerde(n) en beschadiging of vermissing van zaken van verzekerde(n)
 • Veroorzaakt met of door de boot tijdens vervoer met een motorrijtuig
 • Door waardevermindering van uw boot

Wat zijn de kosten?

U kunt de premie voor de bootverzekering snel en makkelijk berekenen. Aan de hand van een aantal in te vullen gegevens kunnen wij u snel een indicatie van de premie geven.

Tot 10 procent pakketkorting

Als u verzekeringen sluit in 2 of meer rubrieken dan krijgt u pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot 10% en is van toepassing op de totale premie. Sluit u een aanvullende dekking voor uw bootverzekering dan krijgt u wel de korting, echter deze verzekeringen tellen niet mee voor het aantal rubrieken.

Wilt u weten welke voordelen Preventass b.v. u kan bieden?
Maak dan nu een afspraak met één van onze adviseurs.