Preventass b.v. Veenendaal Bromfietsverzekering

Motorverzekering

Preventass b.v. Veenendaal Bromfietsverzekering

Motorverzekering

Er bestaat niet één soort motorrijder. Er zijn net zoveel verschillende motoren als verschillende type motorrijders. Preventass b.v. bied u hier dan ook de mogelijkheid om uw eigen motorverzekering samen te stellen. U kiest de dekking die bij u past en betaalt alleen voor de zaken die u wilt verzekeren. Als motorbezitter bent u verplicht om minimaal een WA dekking af te sluiten. Wilt u uw motor uitgebreider verzekeren dan is dat mogelijk met onze WA Beperkt Casco dekking, WA Volledig Casco dekking of onze WA Volledig Casco + 3 jaar nieuwwaarde dekking. Voor extra zekerheden kunt u bij ons aanvullend een schade opzittenden verzekering, een ongevallen opzittenden verzekering of een verhaalsrechtsbijstand afsluiten. Ook is het mogelijk om uw helm en motorkleding extra mee te verzekeren.

Voordelen

 • Scherpe premie
 • No-claim korting tot 75%
 • Auto/motor bonus plan
 • Helm en kleding zijn mee te verzekeren
 • No-claim beschermer
 • Gratis hulpverlening in Nederland en Europa
 • Snelle schade afhandeling

Dekking

Om goed verzekerd de weg op te gaan, kunt u kiezen uit vier basisverzekeringen. U kunt deze dekkingen afsluiten voor verschillende periodes: het gehele jaar, jaar met een winterstop of voor de zomerperiode.

 • WA: Als motorbezitter bent u verplicht om minimaal een WA dekking af te sluiten. Deze dekking vergoedt de schade die u aan een derde toebrengt.
 • WA Beperkt Casco: Deze dekking vergoed naast schade door u aan ander toegebracht ook schade veroorzaakt door ruitbreuk, brand, storm, hagel en diefstal aan uw eigen voertuig.
 • WA Volledig Casco: Naast de schade die u aan een ander toebrengt, wordt bij deze dekking ook uw eigen schade vergoed.
 • WA Volledig Casco + 3 jaar nieuwwaarde: U kunt er ook voor kiezen om de WA Volledig Casco dekking uit te breiden met de 3 jaar nieuwwaarderegeling. Hiermee bent u ervan verzekerd dat u de eerste drie jaar de nieuwwaarde van uw motor vergoed krijgt. De 3 jaar nieuwwaarde regeling is alleen af te sluiten voor nieuwe motoren.

Naast de basisdekking kunt u ervoor kiezen om uw motorverzekering uit te breiden met de volgende producten:

 • Ongevallen opzittenden verzekering: De financiële gevolgen van een ongeval voor uzelf of uw passagiers zijn op basis van uw motorverzekering meestal niet gedekt. Met een ongevallenverzekering voor opzittenden is dit risico tegen een geringe premie af te dekken. Bij overlijden, blijvende invaliditeit, ziekenhuisverblijf en schade aan persoonlijke eigendommen wordt een uitkering toegekend. Bij overlijden wordt er maximaal € 5.000,- uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit wordt er maximaal € 10.000,- uitgekeerd.
 • Schade opzittenden verzekering: Met een schadeverzekering voor opzittenden worden tegen een geringe premie alle daadwerkelijk geleden kosten van aantoonbare schade voor bestuurder en passagiers vergoed tot een bedrag van € 22.689,-. Daaronder vallen vele soorten schades, zoals medische kosten, inkomensverlies, aanpassingen in uw woning en smartengeld.
 • No-claim beschermer: Wanneer u schade veroorzaakt valt u normaliter terug in uw no-claim kortingspercentage. De No-claim beschermer voorkomt dit en zorgt ervoor dat uw kortingspercentage gelijk blijft. En dat betekent: na één schuldschade in een kalenderjaar, geen premieverhoging als gevolg van schade.
 • Verhaalsrechtsbijstand: In het verkeer zijn we kwetsbaar. En daar ontstaan ook de meeste conflicten. Met de verhaalsrechtsbijstand heeft u recht op juridische steun als u betrokken raakt bij een geschil in het verkeer.
  – Helm, kleding en schoenen: U kunt ervoor kiezen om uw helm, kleding en schoenen mee te verzekeren vanaf € 500,-.
 • Woonplaatsservice: De dekking voor hulpverlening kan worden uitgebreid met de woonplaatsservice. Met deze service heeft u recht op hulp in uw eigen woonplaats, als u pech krijgt met uw motor of scooter (m.u.v. klassiekers). Voor de woonplaatsservice geldt verder:
  – Af te sluiten voor motoren tot 12 jaar oud
  – Uitgebreide pechhulp
  – Dekking kosten vervoer motor/scooter naar dichtstbijzijnde garage
  – Dekking huur vervangend vervoer tot maximaal € 75,- per dag en € 1.000,- totaal
  – Een hotelovernachting tot maximaal € 100,- per persoon
  – Dag en nacht assistentie via de Europeesche Hulplijn

 Daarnaast biedt Woonplaatsservice ook een verruiming van de standaard pechdekking buiten de woonplaats:

 • Voor motoren die niet (Beperkt of Volledig) Casco zijn verzekerd is de termijn dat recht op pechdekking
  bestaat verruimd van 10 tot 12 jaar

 

Bovendien heeft u met onze motorverzekering recht op hulpverlening in Nederland en Europa.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn een aantal situaties die niet binnen de dekking van onze motorverzekering vallen. Wij hebben een aantal situaties opgesomd.

Uitgesloten van de WA dekking is onder andere:

 • Schade aan de motor zelf
 • Verwondingen aan uzelf als bestuurder (een opzittendenverzekering biedt hiervoor wel dekking)
 • Schade veroorzaakt door opzet, roekeloosheid of merkelijke schuld
 • Schade veroorzaakt tijdens het oefenen of meedoen aan snelheidswedstrijden

Uitgesloten van de WA Beperkt Casco dekking en WA Volledig Casco dekking is onder andere:

 • Schade door het niet kunnen gebruiken, slijtage en waardevermindering van de motor
 • Diefstal of poging daartoe buiten een afgesloten ruimte als de motor niet naast het door de fabrikant aangebrachte standaardslot, met een goedgekeurd ART-motorslot was afgesloten

Wat zijn de kosten?

U kunt de premie van de motorverzekering snel en makkelijk berekenen. Aan de hand van een aantal in te vullen gegevens kunnen wij u snel een indicatie van de premie geven.

Tot 10 procent pakketkorting

Als u verzekeringen sluit in 2 of meer rubrieken dan krijgt u pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot 10% en is van toepassing op de totale premie. Sluit u een aanvullende dekking voor uw motorverzekering dan krijgt u wel de korting, echter deze verzekeringen tellen niet mee voor het aantal rubrieken.

Wilt u weten welke voordelen Preventass b.v. u kan bieden?
Maak dan nu een afspraak met één van onze adviseurs.

Service

Wilt u weten welke voordelen Preventass b.v. u kan bieden?
Neem contact met ons op of maak een afspraak met één van onze adviseurs.